• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) заявили, що покарають своїх єпископів за участь в об'єднавчому Соборі...

В УПЦ (МП) заявили, що покарають своїх єпископів за участь в об'єднавчому Соборі

19.11.2018, 15:23
В УПЦ (МП) заявили, що покарають своїх єпископів за участь в об'єднавчому Соборі - фото 1
В Українській Православній Церкві (Московського Патріархату) вирішили покарати усіх тих, хто піде від УПЦ (МП) на Об’єднавчий Собор.Про це сказав митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, повідомляє Центр інформації УПЦ в Facebook.

В Українській Православній Церкві (Московського Патріархату) вирішили покарати усіх тих, хто піде від УПЦ (МП) на Об’єднавчий Собор.

Про це сказав митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, повідомляє Центр інформації УПЦ в Facebook.

Антоній.jpg

"Нашою Церквою було прийнято соборне рішення, яке є обов'язковим для виконання всіма вірними Українській Православній Церкві (МП). Це стосується і єпископату, і духовенства, і мирян. У цьому рішенні сказано конкретно, що брати участь у так званому "об'єднавчому соборі" ніхто з нас не може", - сказав він.

Якщо це рішення порушать деякі єпископи, то , за словами митрополита Антонія, це розцінять як "канонічне порушення".

"Все, що йде врозріз з канонічними правилами і тими рішеннями, які прийняті Українською православною церквою, буде розцінене як канонічне порушення, за яким йтиме відповідне дисциплінарне стягнення. Це не покарання - «мечем рубаємо», а констатація того, що певний священнослужитель порушив архиєрейську клятву і вийшов з канонічної Церкви, яка його породила як єпископа", - сказав Антоній.

Митрополит УПЦ (МП ) додав, що питання про те, яким саме буде покарання, вирішуватиме священний Синод згідно з церковними канонами.