• Головна
  • Теми
  • Митрополит Симеон пояснив, чому відмовився підписувати рішення Собору УПЦ (МП)...

Митрополит Симеон пояснив, чому відмовився підписувати рішення Собору УПЦ (МП)

15.11.2018, 10:42
Митрополит Симеон пояснив, чому відмовився підписувати рішення Собору УПЦ (МП) - фото 1
Митрополит Вінницький і Барський УПЦ МП Симеон (Шостацький) єдиний з архиєреїв УПЦ (МП), який відмовився підписати рішення Архиєрейського Собору УПЦ (МП), який відбувся 13 листопада у Києво-Печерській лаврі.

Митрополит Вінницький і Барський УПЦ МП Симеон (Шостацький) єдиний з архиєреїв УПЦ (МП), який відмовився підписати рішення Архиєрейського Собору УПЦ (МП), який відбувся 13 листопада у Києво-Печерській лаврі. У інтерв’ю Вінниця.INFO єрарх розповів, чому так поступив/, повідомляє РІСУ.

«Постанова включає в себе 12 пунктів. З окремими я згідний: там сказано про Церкву, про її місію у житті нашої України, нашого народу. Але є пункти, з якими не погоджуюся», - сказав митрополит.

«В першу чергу, це розірвання євхаристійного спілкування з Константинопольським Патріархатом. Друге – про покаяння тих, кого ми називаємо розкольники. За 25 років ми не спромоглися вилікувати цей розкол, тому сьогодні через державу була покликана Константинопольська Церква, яка має історичний досвід для того, щоб вилікувати розкол», - додав він.

Архиєрейський Собор, який проходив у лаврі. Митрополит Симеон порівняв із засіданнями, які проходили за часів СРСР.

«У нас цікава ситуація в плані архиєреїв, якщо подивимося на вчорашнє зібрання і рішення, де всі «за»,а один проти. Я тоді сказав: в нас виходить «як в добрі совєцкі врємєна, всі «за». Так не може бути, в кожного є своя думка», - зауважив єрарх УПЦ (МП).

Митрополит також заявив, що завжди виступав за автокефалію УПЦ.

«Я завжди був сторонником автокефальної церкви і в даному разі ще є час і можливість не тільки мені, а й багатьом архієреям нашої церкви прийняти рішення для себе особисто.

Ми маємо обдумати це питання, а вирішить це Собор», - наголоисив митрополит Симеон (Шостацький).