• Головна
  • Новини
  • "Атмосфера в УПЦ (МП) – нездорова", - митрополит Софроній про вчорашній Собор...

"Атмосфера в УПЦ (МП) – нездорова", - митрополит Софроній про вчорашній Собор

14.11.2018, 10:19
"Атмосфера в УПЦ (МП) – нездорова", - митрополит Софроній про вчорашній Собор - фото 1
Митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Дмитрук) поділився своїми враження про роботу Синоду та Архиєрейського Собору, який відбувся у Києві 13 листопада.

Митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Дмитрук) поділився своїми враження про роботу Синоду та Архиєрейського Собору, який відбувся у Києві 13 листопада. Про це він розповів у інтерв’ю Главкому.

«Я їх питав (учасників Собору): що ви після сьогоднішнього засідання робитимете вдома? А у відповідь – тиша. Хто ойкає, хто айкає, все те саме, що і раніше. Мізків немає. Я зараз повертаюся додому, до своєї єпархії», - сказав єрарх.

За його словами, в УПЦ (МП) нині панує нездорова атмосфера.

«Тут треба відкинути усі амбіції, політичну заангажованість і подивитися потім на справи цього всього в Україні. Потрібно просто пожаліти свій народ. Я їм про це казав, виступаючи. Для мене незрозумілим є те, що буде з нами усіма. Я їм так і казав, що завтра їх оголосять Російською Церквою, вас 80, усі ви маєте свої кафедри. Натомість завтра вам скажуть «хлопці, до побачення. У нас є своя Церква, у нас є свої представники, ми тут будемо (мається на увазі нова Помісна Церква, яка створюється)». З моєї точки зору атмосфера у Церкві нездорова», - заявив він.

Митрополит Софроній також зазначив, що через відчуття страху, яке панує серед єпископату УПЦ (МП), багато з них все ж перейдуть до нової Церкви.

«Вони можуть через страйк перейти (до Помісної Церкви, яка створюється) і сказати, що приймайте нас. Інші можуть бути упертими. А треті може і бажали би (перейти), але поки відверто не виявляють свого бажання. Сказати про це відверто не всі можуть. Знову ж таки через присутність того ж страху», - наголосив митрополит УПЦ (МП).