• Головна
  • Новини
  • Варфоломій I вже вирішив найбільшу проблему православних українців, - о. Георгій Коваленко...

Варфоломій I вже вирішив найбільшу проблему православних українців, - о. Георгій Коваленко

12.11.2018, 09:01
Варфоломій I вже вирішив найбільшу проблему православних українців, - о. Георгій Коваленко - фото 1

Протоєрей Георгій Коваленко має своє тлумачення того, що відбулося 11 жовтня цього року на Cиноді Вселенського патріархату. За словами протоєрея, Вселенський Патріарх Варфоломій у цей день вирішив найбільшу проблему українців - визнав всіх православних вірними: і священиків, і єпископів серед них.

Протоєрей Георгій Коваленко має своє тлумачення того, що відбулося 11 жовтня цього року на Cиноді Вселенського патріархату. За словами протоєрея, Вселенський Патріарх Варфоломій у цей день вирішив найбільшу проблему українців - визнав всіх православних вірними: і священиків, і єпископів серед них. Про це Коваленко розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

коваленко.jpg

«Це не тільки відкриває єрархам шлях для участі у Об’єднавчому соборі. Для мене це питання, що вирішує долю звичайних людей. Тепер вони можуть приходити до будь-якої церкви, причащатися у будь-якому храмі», - вважає священик.

Саме тому, ще до засідання синоду РПЦ у Мінську (15 жовтня у РПЦ заявили, що члени Священного синоду «визнали неможливим подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом» - ред.») протоірей Коваленко опублікував заяву у соцмережі про те, що його група відкритого православ’я не розриватиме зв’язки з Вселенським православ’ям. Одночасно священик написав, що залишиться в єдності з духовенством і вірянами Московського Патріархату, які будуть для цього відкриті. Також він запевнив, що хоче бути в єдності з новоствореною помісною Церквою, «якщо її визнаватиме Вселенський Патріарх і світове православ’я».

«Церква – це ж не армія, де існують тільки накази, обов’язкові до виконання. Хоча навіть в армії солдат може відмовитися від виконання злочинних наказів. Якщо якісь рішення церковного керівництва не відповідають духу Євангелія, канонам Церкви, то у духовенства, у єрархів, у вірян може бути власна думка», - стверджує протоєрей Георгій Коваленко.