• Головна
  • Новини
  • У Львові невідомі розмалювали входи до трьох церков УПЦ (МП)...

У Львові невідомі розмалювали входи до трьох церков УПЦ (МП)

10.11.2018, 20:48
У Львові невідомі розмалювали входи до трьох церков УПЦ (МП) - фото 1
У Львові невідомі розмалювали входи до трьох церков Української Православної Церкви (Московського Патріархату). Біля церков написали фразу «Московський патріархат – філія ФСБ».

У Львові невідомі розмалювали входи до трьох церков Української Православної Церкви (Московського Патріархату). Біля церков написали фразу «Московський патріархат – філія ФСБ».

Про цей випадок у п’ятницю, 9 листопада, повідомили на Facebook-cторінці Львівської міської організації Добровольчого руху ОУН.

написи.jpg

«Сьогодні біля так званих «храмів» Московського патріархату у Львові на вул. Антоновича, на пр. Червоної Калини та вул. Короленка з'явились написи «Московський патріархат – філія ФСБ». Невідомі патріоти, мабуть, намагались донести до львів'ян, які не в курсі, що у Львові діють три філії ФСБ РФ під виглядом християнських церков», – йдеться у повідомленні організації.

У тому ж повідомленні прикріпили фото. На фото з пр. Червоної Калини, 89 видно, що фарбою розмалювали тротуар біля входу у церкву і від напису домалювали стрілку, спрямовану на саму церкву. На вул. Короленка, 3 ту саму фразу написали на сходах у подвір'я церкви, але через трафарет. А на вул. Антоновича, 100 її написали на огорожі церкви.

Речник Львівської єпархії УПЦ (МП) о. Маркіян Каюмов з цього приводу сказав ZAXID.NET: «Я знав лише про випадок на Червоної Калини, так що ви зробили для мене відкриття. Але позиція наша, і моя зокрема буде така сама, як і після останнього випадку з обклеювання церкви листівками, - ми вважаємо, що таке вчинили не патріоти, а провокатори».