• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) заборонили духовенству та вірянам молитися з представниками УПЦ КП та УАПЦ...

В УПЦ (МП) заборонили духовенству та вірянам молитися з представниками УПЦ КП та УАПЦ

12.10.2018, 15:45
В  УПЦ (МП) заборонили духовенству та вірянам молитися з представниками УПЦ КП та УАПЦ - фото 1
Коментар Керуючого справами УПЦ (МП) митрополита Бориспільського і Броварського Антонія щодо рішень Синоду Константинопольського Патріархату від 11 жовтня 2018 року поширив офіційний сайт УПЦ (МП)

Коментар Керуючого справами УПЦ (МП) митрополита Бориспільського і Броварського Антонія щодо рішень Синоду Константинопольського Патріархату від 11 жовтня 2018 року поширив офіційний сайт УПЦ (МП).

Антоній.jpg

«В реальності для нашої Церкви нічого не змінилося. Ми були, є і залишаємося єдиною канонічною Церквою в Україні. Ми не визнаємо ставропігії, створення якої проголосили з Фанару. Прийнявши в спілкування розкольників, Патріарх Варфоломій не робить їх канонічними, а сам стає на шлях розколу. Розкольники залишилися розкольниками. Ніякої автокефалії і Томосу вони не отримали. І схоже на те, що вони втратили навіть ту незалежність, хоч і неканонічну, яку мали і на якій завжди наголошували.

Хочемо звернути увагу нашого духовенства та мирян, що розкольники як були безблагодатними, так і залишилися. А відповідно, співслужити й молитися з ними заборонено», - заявив митрополит.