• Головна
  • Новини
  • “Нас можна винести з лавр тільки в гробах”, – попередження від ігумені УПЦ (МП)...

“Нас можна винести з лавр тільки в гробах”, – попередження від ігумені УПЦ (МП)

17.08.2018, 16:25
“Нас можна винести з лавр тільки в гробах”, – попередження від ігумені УПЦ (МП) - фото 1

Настоятелька Одеського Свято-Михайлівського жіночого монастиря, голова Синодальної комісії УПЦ (МП) «Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик) заявила, що духовенство і віруючі Московського Патріархату самі не підуть з Києво-Печерської, Почаївської та Святогірської лавр.

Настоятелька Одеського Свято-Михайлівського жіночого монастиря, голова Синодальної комісії УПЦ (МП) «Церква і культура» ігуменя Серафима (Шевчик) заявила, що духовенство і віруючі Московського Патріархату самі не підуть з Києво-Печерської, Почаївської та Святогірської лавр, а винести їх можуть лише в гробах. Про це пише неофіційний рупор УПЦ МП так звана “Спілка православних журналістів”.

-Серафима.jpg

«Знаючи настрій кожного з нас, ченців-насельників Києво-Печерської лаври та священноначалія, з Почаївської, Святогірської та Києво-Печерської лавр нас можна винести тільки в гробах, самі ми не підемо, наші святині ми будемо захищати до останнього подиху», – заявила ігуменя.

Як повідомляля “Релігійна правда”, відома ігуменя Серафима (Шевчик) літала до Москви напередодні виборів президента Росії. Відповідну інформацію розмістив у мережі Facebook користувач Сергій Стерненко. Він заявив, що фото візитів до РФ відомої монахині УПЦ (МП) публікує вже не вперше.