• Головна
  • Новини
  • Хресний хід з нагоди 1030-ліття Хрещення Русі УПЦ (МП) проведе з 8-ма святинями...

Хресний хід з нагоди 1030-ліття Хрещення Русі УПЦ (МП) проведе з 8-ма святинями

27.07.2018, 12:33
Хресний хід з нагоди 1030-ліття Хрещення Русі  УПЦ (МП) проведе з  8-ма  святинями - фото 1
Хресний хід від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври сьогодны очолять святині, ікони і мощі, пов’язані з ювілейною датою.

Хресний хід від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври сьогодны очолять святині, ікони і мощі, пов’язані з ювілейною датою.

Святині-МПw.jpg

З нагоди 1030-ліття Хрещення Русі до Києва прибули вісім святинь: мощі святого рівноапостольного князя Володимира; мироточива глава священномученика Климента, єпископа Римського; стопа апостола Андрія Первозваного; ікона апостола Андрія Первозваного з часткою його мощей і Хреста, на якому він був розп’ятий; ікона Богородиці «Зимненська»; ікона з часткою мощей священномученика Володимира (Богоявленського); мощі великомученика Георгія Побідоносця; ікона з часткою мощей святого преподобного Серафима Саровського.

Керуючий справами УПЦ зауважив, що ці святині очолять Хресний хід та будуть доступні для поклоніння у Києво-Печерській лаврі.

«Ці святині будуть йти першими на нашому Хресному ході, вони очолять його. Коли ми прийдемо до Києво-Печерської лаври, почнеться всенічне бдіння, а ікони й святині будуть принесені в Трапезний храм, де знаходитимуться цілодобово. Для віруючих буде можливість і вночі, і вдень прийти й помолитися. Будуть звершуватися постійно богослужіння – акафісти й молебні», - підсумував керуючий справами УПЦ, повідомляє Центр інформації  УПЦ (МП).