• Головна
  • Новини
  • Митрополиту Олександру (Драбинку) погрожують покаранням за його публічні виступи, - ухвала Синоду УПЦ (МП)...

Митрополиту Олександру (Драбинку) погрожують покаранням за його публічні виступи, - ухвала Синоду УПЦ (МП)

25.05.2018, 16:38
Митрополиту Олександру (Драбинку) погрожують покаранням за його публічні виступи, - ухвала Синоду УПЦ (МП) - фото 1
Учасники Священного Синоду УПЦ (МП) попередили митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка), що застосують до нього покарання дисциплінарно-канонічного характеру, якщо він не утримається від публічних виступів.

Учасники Священного Синоду УПЦ (МП) попередили митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (Драбинка), що застосують до нього покарання дисциплінарно-канонічного характеру, якщо він не утримається від публічних виступів.

Про це йдеться у Журналі №14.

«Закликати Преосвященного митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра своєю непристойною поведінкою та життям не порочити високий сан єпископа, який він носить, а також надалі утриматися від будь-яких публічних виступів та висловлювань, що викликають обурення серед єпископату, кліриків та мирян Української Православної Церкви і вносять спокусу в серця віруючих. В разі ігнорування цим братським напоумленням, Священний Синод буде змушений прийняти інше рішення дисциплінарно-канонічного характеру», - ухвалили рішення єрархи УПЦ (МП).

Учасники Синоду також попередили митрополита Олександра, що «Священний Синод Української Православної Церкви на засіданні від 25 квітня 2013 року лише відізвав довідку до Журналу №23 від 21 лютого 2012 року, а не скасував її як таку».

Нагадаємо, що шість років тому у Києво-Печерській лаврі відбулося засідання Синоду під головуванням митрополита Одеського Агафангела, де його учасники негативно висловлювалися про публічну діяльність митрополита Олександра, тодішнього секретаря Предстоятеля УПЦ (МП) Володимира (Сабодана), звинувативши його у інтриганстві та недостойній поведінці.

«Користуючись посадою секретаря Предстоятеля УПЦ, постійного члена Священного Синоду Української Православної Церкви і голови ВЗЦЗ УПЦ він дозволяє собі в ефірі світських загальнонаціональних засобів масової інформації, які і без того ставляться до нашої Церкви з необгрунтованою упередженістю, відкрито виступати з критикою рішень Вищої Церковної влади, штучно протиставляючи Священний Синод Української Православної Церкви її Предстоятелю, що є наклепом на соборний розум Церкви і хулою на Духа Святого. Він дозволяє собі недвозначно порочити своїх співбратів-архіпастирів, членів Священного Синоду УПЦ, організовує публікацію в антицерковних ЗМІ строго конфеденційних церковних документів, призначених для ознайомлення виключно членам Священного Синоду.

Чисельні спроби братського напоумлення з боку членів Священного Синоду УПЦ та співбратів-архієреїв не мали належного результату.

УХВАЛИЛИ:

1. Звільнити Преосвященного Олександра (Драбинко), архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського, вікарія Київської Митрополії з посади голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви та з посади головного редактора офіційного сайту Української Православної Церкви.

2. Вивести Преосвященного Олександра (Драбинко), архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського, вікарія Київської Митрополії зі складу постійних членів Священного Синоду Української Православної Церкви.

3. Головою Відділу зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви призначити Преосвященного Антонія, архієпископа Бориспільського, вікарія Київської Митрополії, Ректора КДА і С.»..

Як вже інформувала РІСУ. митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ (МП) Олександр (Драбинко) заявив про підтримку автокефалії Української Церкви. Про це йдеться у статті владики, яку він написав для Лівого берегу,