• Головна
  • Новини
  • Архиєпископа УПЦ (МП) Іларія поховали на території Києво-Печерської лаври...

Архиєпископа УПЦ (МП) Іларія поховали на території Києво-Печерської лаври

17.03.2018, 17:06
Архиєпископа УПЦ (МП) Іларія поховали на території Києво-Печерської лаври - фото 1
Сьогодні в Успенському соборі Києво-Печерської лаври відбулося відспівування спочилого Високопреосвященнішого архиєпископа Макарівського Іларія, вікарія Київської Митрополії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Сьогодні в Успенському соборі Києво-Печерської лаври відбулося відспівування спочилого Високопреосвященнішого архиєпископа Макарівського Іларія, вікарія Київської Митрополії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Іларій-w.gif

Заупокійну літургію та відспівування, з благословення Предстоятеля УПЦ (МП) Онуфрія, очолив намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел. Йому співслужили: митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, архиєпископ Бучанський Пантелеймон, архиєпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Бородянський Варсонофій, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій, єпископ Васильківський Миколай, єпископ Золотоніський Іоанн, єпископ Гостомельський Тихон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, а також духовенство лаври та Київської єпархії.

На Літургії були присутні рідні, близькі та вірні архиєпископа Іларія.

Спочилого архієрея поховали на братському кладовищі у скиту Києво-Печерської лаври на честь Печерської ікони Божої Матері.

Як повідомлялося, архиєпископ Макарівський УПЦ (МП)Іларій (Шишковський) помер на 49-му році життя  Нещодавно владика переніс інсульт і перебував у відділенні реанімації у тяжкому стані.