• Головна
  • Новини
  • Предстоятель УПЦ (МП): без м'яса можна «жити в середньому 900 років»...

Предстоятель УПЦ (МП): без м'яса можна «жити в середньому 900 років»

21.02.2018, 11:15
Предстоятель УПЦ (МП): без м'яса можна «жити в середньому 900 років» - фото 1

Предстоятель УПЦ (МП) митрополит Онуфрій культивує серед пастви вживання продуктів рослинного походження, мотивуючи це, зокрема, тим, що «до потопу люди не їли м'ясної їжі взагалі, і вони жили ... в середньому 900 років», повідомляє "Релігія в Україні "з посиланням на сайт УПЦ (МП).

Предстоятель УПЦ (МП) Митрополит Онуфрій культивує серед пастви вживання продуктів рослинного походження, мотивуючи це, зокрема, тим, що «до потопу люди не їли м'ясної їжі взагалі, і вони жили ... в середньому 900 років», повідомляє "Релігія в Україні "з посиланням на сайт УПЦ (МП).

У своїй проповіді в перший день Великого посту Митрополит Онуфрій звернувся до пастви. На його думку, «найактивнішим періодом з відновлення образу Божого в людині є час Святого і Великого Посту». Однак «нам потрібно вести себе розсудливо і обережно, шукаючи ліки, які не стали б тим тягарем, що нас зламає, але стали б засобом нашого зцілення».

При цьому Митрополит УПЦ (МП) вважає, що скоромна їжа, до якої звикли люди, не є природною для них, найбільш корисна їжа для людини - рослинного походження, передає офіційний сайт УПЦ (МП). «До потопу люди не вживали м'ясної їжі взагалі, і вони жили набагато довше, ніж ми з вами. Адам прожив 930 років, інші жили в середньому 900 років. У них їжею були різні трави і плоди дерев - і цього було достатньо, щоб бути сильними тілом і здоровими, щоб прожити близько тисячі років », - сказав Митрополит Онуфрій.

Примітно, що поділ продуктів на «природні» (рослинного походження) і «неприродні» (тваринного походження) є сумнівним як з богословської, так і з медичної точок зору, зазначає сайт. Крім того, висловлена Митрополитом Онуфрієм думка про залежність старозавітного довгожительства від вживання певної їжі також піддається критиці в Церкві. Зокрема, торік, в коментарі для "Комсомольской правди" Сергій Зубов, викладач Московської духовної академії РПЦ, секретар Кафедри біблеїстики МДА, сказав: «Спочатку людина була потенційно безсмертною, так як безсмертя їй давав Бог, причина його (безсмертя – Ред.) була в Бозі. Завдання людини було, уподібнюючись Богу в турботі про творіння, в послуху Богу сходити від сили в силу і досягати подобу Його ... Вся проблема не в "дієті", а в порушенні заповіді Бога ».

Библеїст додав, що саме «Бог обмежує людський вік, щоб людина не могла грішити вічно». «Зверніть увагу, що не після потопу Бог скорочує тривалість життя, а до того: І промовив Господь: Не буде Мій Дух перемагатися в людині навіки, бо блудить вона. Вона тіло, і дні її будуть сто і двадцять літ (Бут. 6, 3). А дозвіл вживати в їжу м'ясо дається після потопу, скоріше, для підкріплення людини, тому що, ймовірно, світ і умови існування змінилися. Таким чином, згідно з православного богослов'я, тривалість земного життя людини скоротилася не через вживання м'ясної їжі, а через здійснення гріхів », - зазначив викладач Московської духовної академії, яку закінчував також і Митрополит Онуфрій.

 Як зазначає «Релігія в Україні», богословські, історичні та ін. помилки і неточності постійно супроводжують виступи нинішнього Глави УПЦ (МП). Раніше Митрополит Онуфрій озвучив свою версію причини страти Христа, оголосив мовою молитви виключно церковнослов'янську, вніс плутанину в дискусію про богослужбові мови народів світу, переінакшив норми чинного Статуту управління УПЦ (МП), розповідав дивні духовні історії і т.п.