• Головна
  • Новини
  • У Лаврі відбулось наречення архимандрита Сильвестра (Стойчева) в єпископа Білогородського УПЦ (МП)...

У Лаврі відбулось наречення архимандрита Сильвестра (Стойчева) в єпископа Білогородського УПЦ (МП)

24.12.2017, 10:41
У Лаврі відбулось наречення архимандрита Сильвестра (Стойчева) в єпископа Білогородського УПЦ (МП) - фото 1
23 грудня 2017 року у Києво-Печерській лаврі Митрополит Онуфрій (Березовський) очолив чин наречення архимандрита Сильвестра (Стойчева) в єпископа Білогородського, вікарія Київської Митрополії.

23 грудня 2017 року у Києво-Печерській лаврі Митрополит Онуфрій (Березовський) очолив чин наречення архимандрита Сильвестра (Стойчева) в єпископа Білогородського, вікарія Київської Митрополії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Чин наречення відбувся після всенічного чування, яке очолив Предстоятель Української Православної Церкви Московського Патріархату.

У нареченні також взяли участь намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ МП митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архиєпископ Львівський і Галицький Філарет, архиєпископ Боярський Феодосій, архиєпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Южненський Діодор, єпископ Гостомельський Тихон та єпископ Баришівський Віктор.

За уставною традицією архимандрит Сильвестр звернувся до архіпастирів зі Словом при нареченні.

Нагадаємо, 21 грудня 2017 року рішенням Священного Синоду УПЦ МП (Журнал №41) архимандрит Сильвестр (Стойчев) обраний єпископом Білогородським, вікарієм Київської Митрополії, а також призначений на посаду ректора Київської духовної академії і семінарії.