В УПЦ (МП) утворено чотири нові монастирі

21.12.2017, 19:06
В УПЦ (МП) утворено чотири нові монастирі - фото 1
21 грудня 2017 року Синод УПЦ прийняв рішення про утворення нових монастирів та затвердження їхніх статутів у різних єпархіях Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

21 грудня 2017 року Синод УПЦ прийняв рішення про утворення нових монастирів та затвердження їхніх статутів у різних єпархіях Української Православної Церкви. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ

Синод-МП.gif

Всього рішенням Священного Синоду (Журнали №№36-39) утворено три жіночих та один чоловічий монастир у Бориспільській, Дніпропетровській, Горлівській та Чернівецько-Буковинській єпархіях Української Православної Церкви.

З благословення Священного Синоду у с. Зазим’я Броварського району Київської області (Бориспільська єпархія) утворено жіночий монастир на честь преподобномучениці великої княгині Єлисавети.

У Дніпропетровській єпархії засновано Свято-Духівський чоловічий монастир (м. Дніпро, селище Краснопілля). На посаді намісника затверджено архимандрита Єроніма (Єрмоленка).

На місці Свято-Покровського скита Свято-Сергіївського жіночого монастиря (м. Лиман Донецької області) утворено Свято-Покровський жіночий монастир Горлівської єпархії. Настоятелькою у сані ігумені стане монахиня Іона (Федорова).

Ще одна жіноча обитель утворена на місці скита на честь блаженної Ксенії Петербурзької при Свято-Вознесенському Банченському монастирі (с. Молниця Герцаївського району Чернівецької області). Ігуменею жіночого монастиря на честь блаженної Ксенії Петербурзької Чернівецько-Буковинської єпархії Української Православної Церкви буде монахиня Феодора (Ігнат).