У Києві завершилась хода вірян УПЦ (МП)

27.07.2017, 17:14
У Києві завершилась хода вірян УПЦ (МП) - фото 1
У Києві завершилась хресна хода Української Православної Церкви (Московського Патріархату) до річниці хрещення Київської Русі-України, в якій взяли участь, за даними поліції, 15 тисяч вірян і представників духовенства.

У Києві завершилась хресна хода Української Православної Церкви (Московського Патріархату) до річниці хрещення Київської Русі-України, в якій взяли участь, за даними поліції, 15 тисяч вірян і представників духовенства.

Учасники хресної ходи пройшли до Києво-Печерської лаври.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у колоні йшов, серед інших, Предстоятель УПЦ (МП) митрополит Онуфрій, якого супроводжували кілька депутатів від «Опозиційного блоку». Представників інших політичних сил у колонії він не бачив.

Раніше поліція оголосила про посилені заходи безпеки цього дня: порядок охороняють близько 3,5 тисячі правоохоронців. На підходах до місця проведення молебню і ходи встановлені металодетектори. Крім того, рух транспорту в центрі столиці України обмежений.

Голова проводу «Добровольчого руху «ОУН»» Микола Коханівський заявив, що офіс організації, який розташований поблизу маршруту ходи, ще з самого ранку заблокували силовики.

Про будь-які конфлікти чи сутички наразі не повідомлялось.

Окремі заходи до Хрещення Русі 27 та 28 липня у столиці проводить також Українська Православна Церква Київського Патріархату. Зокрема, серед них анонсована хресна хода від Володимирського собору до пам’ятника Володимиру Великому.