• Головна
  • Новини
  • Єпископ УПЦ (МП) : митрополит Іларіон — "служитель антихриста", Патріарх Кирил — "єретик", а його вчитель — "здох як собака"...

Єпископ УПЦ (МП) : митрополит Іларіон — "служитель антихриста", Патріарх Кирил — "єретик", а його вчитель — "здох як собака"

16.12.2016, 12:35

У мережі інтернет з’явилась проповідь єпископа Банченського Лонгина (Жара), вікарія Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП), з якої видно, що цей єрарх продовжує різко критикувати курс Патріарха Кирила і його оточення на зближення з християнами інших конфесій, повідомляє "Релігія в Україні ".

У мережі інтернет з’явилась проповідь єпископа Банченського Лонгина (Жара), вікарія Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП), з якої видно, що цей єрарх продовжує різко критикувати курс Патріарха Кирила і його оточення на зближення з християнами інших конфесій, повідомляє "Релігія в Україні".

Шанувальники єпископа Лонгіна опублікували на youtubе проповідь владики в храмі, виголошену на Покрову 2016 року. У ній один з найближчих соратників глави УПЦ (МП) Митрополита Онуфрія виступає з новими випадами на адресу глави РПЦ і голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків (ВЗЦЗ) Московського Патріархату:

"Єретичні слова Патріарха нашого, коли він говорить, що Бог як сонце, а промені, які йдуть до сонця, це все єресі, всі віросповідання на землі і всі ведуть до Єдиного Бога. Нам таке не сказали Святі Отці, ніде не написано! Це він каже, бо його вчитель митр. Никодим Ротов здох як собака біля ніг Папи Римського. А йому передбачили не йди туди, а то помреш. Коли він поцілував сандалію Папи Римського тоді здох біля ніг його.

Чому ми не зупинилися, коли бачили це чудо?

І ви бачите, цей служитель антихриста, митрополит Іларіон говорить, що треба міняти Біблію! Уже Біблія йому недобра! А як люди до сьогоднішнього дня рятувалися ?! Треба поміняти Літургію, зробити по-іншому, а то люди не розуміють. Вони думають, що всі дурні, а вони одні розумні. Господи, напоум! І помилуй Твою Церкву Божу і свій народ!"

Як зазначає видання, низький богословський рівень єпископа Лонгіна часто призводить до того, що владика спотворено сприймає церковну позицію з низки питань. Відомий московський протодиякон Андрій Кураєв вважає, що Предстоятелю РПЦ не завадило б "запросити Лонгіна для відвертої бесіди і переконати його, не маючи в руках каральних козирів".

Нагадаємо, раніше єпископ Лонгін (Жар) звинувачував Патріарха Кирила в єресі, характеризував Всеправославний Собор на Криті як "лжесобор, собор нечестивих", назвав його "ганьбою" на догоду антихриста, владика також увійшов до міжнародної антисоборної коаліції.