• Головна
  • Новини
  • Митрополит Олександр (Драбинко): Я не збираюсь виходити з УПЦ та створювати нову конфесію...

Митрополит Олександр (Драбинко): Я не збираюсь виходити з УПЦ та створювати нову конфесію

24.11.2016, 13:36
Митрополит Олександр (Драбинко): Я не збираюсь виходити з УПЦ та створювати нову конфесію - фото 1
Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) не має наміру створювати під себе якусь церковну структуру та не збирається виходити з УПЦ (МП). Про це єрарх повідомив під час веб-конференції на РІСУ.

50025.jpg-fff.jpgexklusiv.gifМитрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко) не має наміру створювати під себе якусь церковну структуру та не збирається виходити з УПЦ (МП). Про це єрарх повідомив під час веб-конференції на РІСУ.

«З приводу того, чи маю я намір реєструвати «свою» Церкву. Згадаймо слова апостола Павла: «ніхто-бо не може покласти іншої основи, окрім покладеної, а вона - Ісус Христос» (1 Кор. 3,11)», - заявив він.

«Не може бути Церкви Павла, Апполоса або Олександра. Існує єдина кафолична Церква, причетність до якої ми актуалізуємо, беручи участь в Таїнствах і, перш за все, в таїнстві Святої Євхаристії. Йти куди-небудь з цієї єдиної Христової Церкви я не збирався і не збираюся», - додав владика Олександр.

Митрополит УПЦ (МП) також зазначив, що він  шанує Предстоятеля Онуфрія (Березовського), хоч розходиться з ним у деяких поглядах.

З приводу моїх відносин з Митрополитом Онуфрієм. Блаженніший Митрополит Онуфрій - справді церковна людина, сенсом і змістом життя якого є молитва. Тому, хоча у нас з ним і можуть відрізнятися погляди на деякі аспекти і проблеми церковного життя, я ставлюся до нього з щирою і глибокою повагою. «Бо мусять між вами й поділи бути, щоб відкрились між вами й досвідчені» - пише святий апостол Павло (1 Кор. 11,19). Церква єдина в своєму сповіданні православної віри, єдина в молитві і таїнствах. Але серед її членів можуть мати місце різні погляди щодо майбутнього Церкви. Наприклад, щодо майбутнього канонічного статусу Української Православної Церкви», - наголосив єрарх.