• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) оприлюднили розклад основних святкових заходів 27-28 липня в Києві...

В УПЦ (МП) оприлюднили розклад основних святкових заходів 27-28 липня в Києві

26.07.2016, 16:10
В УПЦ (МП) оприлюднили розклад основних святкових заходів 27-28 липня в Києві - фото 1
27 липня о 12.30 на Європейській площі столиці відбудеться урочиста зустріч двох Хресних ходів зі сходу та заходу України, які очолять намісники Лавр. Разом вони попрямують на Володимирську гірку.

МП.jpg27 липня о 12.30 на Європейській площі столиці відбудеться урочиста зустріч двох Хресних ходів зі сходу та заходу України, які очолять намісники Лавр. Разом вони попрямують на Володимирську гірку.

Водночас, о 12.30, на Володимирській гірці розпочнеться брифінг для акредитованих представників ЗМІ.

О 13.00 на Володимирській гірці почнеться молебень, який очолить Предстоятель УПЦ Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у співслужінні представників Помісних Церков світу. В урочистостях візьмуть участь представники державної влади та уряду України.

О 13.30 розпочнеться хресна хода з чудотворними іконами: від Володимирської гірки – до Києво-Печерської Лаври.

27 липня о 17.00 на площі перед Успенським собором розпочнеться всенічне бдіння. Також планується брифінг намісників трьох лавр України.

28 липня о 08.15 у Києво-Печерській Лаврі почнеться брифінг з нагоди Дня Хрещення Київської Русі і прославнення Іоанна Вишенського.

О 09.00 на площі перед Успенським собором почнеться святкова Божественна Літургія, яку транслюватиме телеканал «Інтер».

Як повідомляють в УПЦ (МП), Богослужіння буде здійснено за афонським статутом — так, як його звершували 1000 років тому. Під час урочистої Літургії відбудеться прославлення Іоанна Вишенського – відомого українського письменника, який 40 років служив монахом на Афоні.