• Головна
  • Новини
  • На Вінниччині УПЦ (МП) створила «Комітет на захист канонічного Православ'я»...

На Вінниччині УПЦ (МП) створила «Комітет на захист канонічного Православ'я»

04.07.2016, 10:37
На Вінниччині УПЦ (МП) створила «Комітет на захист канонічного Православ'я» - фото 1
«Комітет на захист канонічного Православ'я» створений в Тульчинській єпархії УПЦ (МП). Рішення прийнято на засіданні єпархіальної ради, яка відбулося 29 червня під головуванням митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана (Єлецьких).

495775.jpg-ddd.jpg«Комітет на захист канонічного Православ'я» створений в Тульчинській єпархії УПЦ (МП). Рішення прийнято на засіданні єпархіальної ради, яка відбулося 29 червня під головуванням митрополита Тульчинського і Брацлавського Іонафана (Єлецьких), повідомляє vinbazar з посилинням на прес-службу єпархії.

«Єпархіальна рада, приймаючи до уваги негативну ситуацію навколо Української Православної Церкви та правову беззахисність громад і вірних Тульчинської єпархії, одноголосно постановила: організувати в межах єпархії «Комітет на захист канонічного Православ'я», – сказано в повідомленні.

До роботи Комітету планується залучати православних правозахисників, юристів та журналістів. Послух секретаря «Комітету на захист канонічного Православ'я» покладено на заштатного клірика Тульчинської єпархії єродиякона Іоанна (Курмоярова).

Нагадаємо, раніше митрополит Тульчинський і Брацлавський УПЦ (МП) Іонафан (Єлецьких) тішився, що РПЦ відмовилася від участі у Всеправославному Соборі, бо це повністю відповідає очікуванням духовенства Тульчинської єпархії, і закликав перенести Собор до Росії.