• Головна
  • Новини
  • Одеський митрополит УПЦ (МП) здійснив хресну ходу за мир з родовою іконою Дому Романових...

Одеський митрополит УПЦ (МП) здійснив хресну ходу за мир з родовою іконою Дому Романових

31.03.2016, 10:05
Одеський митрополит УПЦ (МП) здійснив хресну ходу за мир з родовою іконою Дому Романових - фото 1

Владика Агафангел (Саввін), митрополит Одеський і Ізмаїльський УПЦ (МП), 27 березня в м Ізмаїлі очолив хресний хід до уклінного хреста, який 15 років тому був привезений з Соловецького монастиря РПЦ і освячений Патріархом Алексієм II спеціально для встановлення на території Свято-Миколаївського Ізмаїльського монастиря на березі Дунаю.

Ікона.jpgВладика Агафангел (Саввін), митрополит Одеський і Ізмаїльський УПЦ (МП), 27 березня в м. Ізмаїлі очолив хресний хід до уклінного хреста, який 15 років тому був привезений з Соловецького монастиря РПЦ і освячений Патріархом Алексієм II спеціально для встановлення на території Свято-Миколаївського Ізмаїльського монастиря на березі Дунаю, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт єпархії.

"Під час хресної ходи, протяжністю майже 4 кілометри, сотні віруючих, духовенство та єпископи підносили старанні молитви про мир в Україні, стабільність в Придунав'ї і процвітання Ізмаїла – південного форпосту Православ'я в Україні", – йдеться на сайті єпархії.

У Свято-Миколаївському чоловічому монастирі митрополит Агафангел звершив молебень на честь Федорівської ікони Божої Матері, під час якого "всі гаряче молилися до Пречистої, просячи Її Материнського заступництва в бідах і випробуваннях, що охопили нашу країну", повідомляє єпархіальний сайт УПЦ (МП).

Як відомо, ця ікона є родовою іконою Дому Романових. На полях ікони зображені члени царської сім'ї Миколи II.