• Головна
  • Новини
  • Керуючий справами УПЦ (МП) разом з Патріархом Кирилом вилетів на Кубу...

Керуючий справами УПЦ (МП) разом з Патріархом Кирилом вилетів на Кубу

11.02.2016, 13:48
Керуючий справами УПЦ (МП) разом з Патріархом Кирилом вилетів на Кубу - фото 1
Патріарх Московський і всієї Русі Кирило вилетів на Кубу, де відбудеться історична зустріч предстоятеля Російської православної церкви з Папою Римським Франциском.

Антоній_(Паканич).jpgПатріарх Московський і всієї Русі Кирило вилетів на Кубу, де відбудеться історична зустріч предстоятеля Російської православної церкви з Папою Римським Франциском, передає УНН з посиланням на "Российскую газету".

На злітній смузі аеропорту "Внуково" його проводжав посол Куби в Росії Еміліо Лосада Гарсія з дружиною.

Діалог з понтифіком - найважливіша частина візиту патріарха в Латинську Америку. Зустріч глав РПЦ і Католицької Церкви, як стверджують історики, перша від заснування МП в XVI ст.

У делегації близько ста людей. Серед них, зокрема, керуючий справами Української Православної Церкви (МП) митрополит Бориспільський Антоній.

"У нещодавню поїздку до Швейцарії патріарха супроводжував митрополит Київський і всієї України Онуфрій, тепер з нами летить керуючий справами УПЦ. Це важливо, оскільки свідчить про єдність Російської Православної Церкви, куди входить УПЦ", - сказав прес-секретар Патріарха Кирила  отець Олександр (Волков).

Разом з патріархом до Куби летить хор.