• Головна
  • Новини
  • Патріарх Кирил привітав Митрополита Онуфрія з ювілеєм хіротонії...

Патріарх Кирил привітав Митрополита Онуфрія з ювілеєм хіротонії

10.12.2015, 12:14
Патріарх Кирил привітав Митрополита Онуфрія з ювілеєм хіротонії - фото 1
Патріарх РПЦ Кирил (Гундяєв) привітав Митрополита Онуфрія (Березовського) з 25-річчям архиєрейської хіротонії.

383948334.gif-f.gifПатріарх РПЦ Кирил (Гундяєв) привітав Митрополита Онуфрія (Березовського) з 25-річчям архиєрейської хіротонії, повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).

«Вседержитель закликав Вас до нового високого подвигу Предстоятеля Української Православної Церкви. Здійснення цього важливого і відповідального служіння в непростий для канонічного Православ'я на Україні час вимагає від Вас особливої мудрості, терпіння, духовної стійкості, самопожертви і мужності. Любов, лагідність і мир Христовий, який є вищий від усякого розуму (Фил. 4: 7), нехай покривають Вас незмінно на стезі архипастирського несення хреста», - йдеться у вітальній адресі.

«У сей знаменний день молитовно бажаю Вашому Блаженству міцного здоров'я, радості у Господі і Його всесильної допомоги у Вашому подальшому служінні на благо Церкви Божої і на спасіння ввіреної Вашим піклуванням пастви», - побажав Птріарх Кирил.

Онуфрія (Березовського) було хіротонізовано у єпископа Чернівецького і Буковинського 9 грудня 1990 року у Володимирському соборі Києва. Свячення здійснив тодішній митрополит Київський Філарет (Денисенко).