• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) відзначили 25-річчя архиєрейської хіротонії Онуфрія (Березовського)...

В УПЦ (МП) відзначили 25-річчя архиєрейської хіротонії Онуфрія (Березовського)

10.12.2015, 10:26
В УПЦ (МП) відзначили 25-річчя архиєрейської хіротонії Онуфрія (Березовського) - фото 1
9 грудня, у день 25-річчя архиєрейської хіротонії Предстоятеля УПЦ (МП), Митрополита Онуфрія (Березовського), в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася Божественна Літургія.

383948334.gif-f.gif9 грудня, у день 25-річчя архиєрейської хіротонії Предстоятеля УПЦ (МП), Митрополита Онуфрія (Березовського), в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври відбулася Божественна Літургія.

Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).

Після читання Святого Євангелія Митрополит Онуфрій звернувся до віруючих зі словом проповіді.

За Літургією була піднесена сугуба молитва за мир в Україні.

Під час богослужіння першоєрарх звершив дияконську хіротонію.

Згодом митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел (Савін) від імені Священного Синоду, духовенства і пастви УПЦ (МП) привітав Митрополита Онуфрія із 25-річчям архипастирського служіння.

«Підносячи старанні молитви до Бога і Пресвятої Богородиці, Вашій Небесні Покровительці бажаємо Вам, дорогий наш Блаженніший владика, здоров’я, радості, миру, в усьому благополуччя та всесильної помочі Божої у Вашому подальшому високому первосвятительскому служінні на благо Української Православної Церкви, народу України і процвітання Української держави», – зазначив митрополит Агафангел.

Відповідаючи на теплі слова вітань, Митрополит подякував усім архипастирям, єпископату, священикам, які приїхали до Києва, щоб розділити радість ювілею.

Цього ж дня Предстоятель УПЦ (МП) разом із єрархами відвідав могилу спочилого Митрополита Київського і всієї України Володимира.