Сьогодні Митрополит Онуфрій відвідає Дніпропетровськ

20.10.2015, 12:07
Сьогодні Митрополит Онуфрій відвідає Дніпропетровськ - фото 1

Митрополит Київський і всієї України УПЦ (МП) Онуфрій сьогодні, 20 жовтня, відвідає Дніпропетровськ. Приїзд Предстоятеля приурочений до ювілейних святкувань 1000-річчя кончини рівноапостольного великого князя Володимира, 240-річчя заснування Дніпропетровської єпархії та 40-річчю архипастирського служіння митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея.

383948334.gif-f.gifМитрополит Київський і всієї України УПЦ (МП) Онуфрій сьогодні, 20 жовтня, відвідає Дніпропетровськ. Приїзд Предстоятеля приурочений до ювілейних святкувань 1000-річчя кончини рівноапостольного великого князя Володимира, 240-річчя заснування Дніпропетровської єпархії та 40-річчю архипастирського служіння митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея.

Цього дня Митрополит освятить верхній храм на честь ікони Божої Матері «Іверська», храмового комплексу ж/м Північний м Дніпропетровська, після чого в новоосвяченому храмі здійснить Божественну Літургію.

У числі запрошених гостей представники помісних Православних Церков - Константинопольської, Російської, Грузинської та УПЦ (МП).

Також планується, що в рамках свого візиту Предстоятель УПЦ (МП) відвідає новозбудований і освячений 18 жовтня Покровський храм села Новоолександрівка Дніпропетровського районного благочиння.

Як повідомляє прес-служба Дніпропетровської єпархії УПЦ (МП) візит Митрополита Онуфрія носитиме виключно релігійний характер. Звертаючись до представників політичних партій, ЗМІ, прес-служба просить не політизувати цю подію.

«Ми закликаємо всі політичні сили не намагатися втягнути Церкву в політичні процеси. Всі громадяни України однаково цінні для Церкви, і вона молиться за кожного з них. Церква - поза політикою! », - наголошують у єпархії.

Нещодавно у низці ЗМІ з'явилися повідомлення, що Митрополит Онуфрій у Дніпропетровську серед іншого агітуватиме за представників Опозиційного блоку.

18 жовтня у Києві біля стін Києво-Печерської лаври віряни навіть провели пікет проти участі церковних сановників у політичній боротьбі. Протестувальників, зокрема, обурила новина нібито Предстоятель УПЦ (Московського Патріархату) Митрополит Онуфрія має намір агітувати за Олександра Вілкула, який балотується на пост мера Дніпропетровська.

Довідка: митрополит Іриней (Середній) народився 10 травня 1939 р.

22 травня 1968 р. висвячений у сан священика.

1 вересня 1970 р. пострижений у чернецтво.

27 липня 1975 р. хіротонізований в єпископа Уфимського і Стерлитамакського.