В УПЦ (МП) поскаржилися на УПЦ КП іноземним журналістам

23.09.2015, 10:42
В УПЦ (МП) поскаржилися на УПЦ КП іноземним журналістам - фото 1
Відповідні матеріали у ході зустрічі 22 вересня передав європейським журналістам керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич), повідомляє Центр інформації УПЦ (МП).

Представники провідних ЗМІ Німеччини, Італії та Австрії отримали документи про «порушення прав віруючих Української Православної Церкви». 

Відповідні матеріали у ході зустрічі 22 вересня передав європейським журналістам керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній (Паканич), повідомляє Центр інформації УПЦ (МП).

європейські_журналісти.jpg

Митрополит Антоній  зазначив, що з більшістю українських конфесій Українська Православна Церква має рівні стосунки.

«Однак цього не можна сказати про відносини з УПЦ КП, представники якої за підтримки деяких політичних партій, іноді місцевої влади і навіть збройних формувань продовжують захоплювати храми УПЦ», – підкреслив керуючий справами УПЦ.

Керуючий справами порівняв УПЦ (МП) з Україною. На думку митрополита Антонія, «намагатися зруйнувати УПЦ значить намагатися зруйнувати Україну».

«В Україні більше не існує такої інституції, яка присутня у всіх регіонах нашої країни», – зазначив керуючий справами УПЦ.

Митрополит також підкреслив, що для Церкви не існує розділення віруючих за мовними, культурними чи політичними ознаками.

«В цьому сенсі членами Української Православної Церкви є й ті вірні, що проживають в Криму і на Донбасі. Церква виступає за мир і стабільність в українському суспільстві» – зазначив керуючий справами УПЦ (МП).