• Головна
  • Новини
  • Митрополит Онуфрій нагородив Кернеса орденом за «його мужність і принциповість»...

Митрополит Онуфрій нагородив Кернеса орденом за «його мужність і принциповість»

02.09.2015, 10:45
Митрополит Онуфрій нагородив Кернеса орденом за «його мужність і принциповість» - фото 1
Харківський міський голова Геннадій Кернес нагороджений орденом Святого Ярослава Мудрого УПЦ (МП).

Кернес.jpgХарківський міський голова Геннадій Кернес нагороджений орденом Святого Ярослава Мудрого УПЦ (МП), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Еizvestia.com.

Орден за заслуги перед УПЦ Геннадій Кернес отримав особисто з рук митрополита Київського і всієї України Онуфрія, який 23 серпня побував у Харкові на відкритті храму Святих Дружин-Мироносиць.

«Приємно зустріти таку мужню людину, як Кернес Геннадій Адольфович. Він дуже багато зробив для цього місця і Харкова. Я схиляюся перед ним за його мужність і принциповість, - цитує слова Предстоятеля УПЦ харківський сайт "Міський дозор". – Таку людину поважають навіть вороги. Нехай Господь зміцнює вас і благословляє всі ваші праці».

Виступаючи на відкритті храму, Г. Кернес сказав: «Святе, намолене за три століття місце знову виконує своє призначення -– веде людей до Бога, стає джерелом надії. Харків'яни пам'ятають, як нам було нелегко відстояти і освятити це місце. Я дякую своїм друзям, які виконали дане слово і побудували цей красивий, дев'ятикупольний храм в історичному центрі Харкова. Тут будуть звучати молитви за здоров'я та за мир для всіх нас».

Він нагадав, що спонсором будівництва була фірма «Здоров'я», чий власник – член Ради Федерації Росії Олександр Шишкін – з відомих причин не міг бути присутнім на святі.