• Головна
  • Новини
  • Московський Патріархат втратив першу парафію на Коломийщині...

Московський Патріархат втратив першу парафію на Коломийщині

13.08.2015, 17:19
Московський Патріархат втратив першу парафію на Коломийщині - фото 1
На парафіяльних зборах громада церкви Покрови Пресвятої Богородиці села Михалків Коломийського району абсолютною більшістю голосів проголосувала за вихід із підпорядкування УПЦ (Московського Патріархату).

Михалків.jpgНа парафіяльних зборах громада церкви Покрови Пресвятої Богородиці села Михалків Коломийського району абсолютною більшістю голосів проголосувала за вихід із підпорядкування УПЦ (Московського Патріархату).

Селяни заявили про перехід в юрисдикцію Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Як повідомили «Дзеркалу Коломиї», на підставі рішення зборів Керуючий Коломийською Єпархією, єпископ Коломийський і Косівський Юліан (Гатала) прийняв парафію села Михалків до складу Отинійського благочиння Коломийської Єпархії.

За поясненням селян, таке рішення вони прийняли у зв’язку з подіями на Сході України та агресією Росії проти українського народу.

Як коментує владика Юліан (Гатала), на Прикарпатті це перша церква, яка вийшла з підпорядкування Московському Патріархату за останні 20 років.

До слова, на Коломийщині розміщено найбільше на Прикарпатті храмів Московського Патріархату. З 31-го храму та монастиря на Коломийщині зосереджені дев’ять. Два з них – безпосередньо в Коломиї: Свято-Успенський собор та Свято-Благовіщенський храм.