• Головна
  • Новини
  • Молитва на Володимирській гірці консолідує українське суспільство – Керуючий справами УПЦ (МП)...

Молитва на Володимирській гірці консолідує українське суспільство – Керуючий справами УПЦ (МП)

23.07.2015, 15:05
Молитва на Володимирській гірці консолідує українське суспільство – Керуючий справами УПЦ (МП) - фото 1
Соборна молитва, яка відбудеться 27 липня на Володимирській гірці в Києві за участю прихожан Української Православної Церкви з різних регіонів країни, консолідує українське суспільство.

Антоній.jpgСоборна молитва, яка відбудеться 27 липня на Володимирській гірці в Києві за участю прихожан Української Православної Церкви з різних регіонів країни, консолідує українське суспільство.

Про це заявив керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, повідомляє Центр інформації УПЦ.

«Ми будемо особливо молитися князю Володимиру та Богородиці в її шанованих іконах, які будуть привезені до Києва з різних регіонів країни – зі сходу, заходу, півдня, півночі. Це також буде свідченням того, що УПЦ об'єднує нашу країну», – зазначає митрополит Антоній.

Очікується, що в молебні на Володимирській гірці та хресній ході візьмуть участь біля 20 тисяч вірян - киян і паломників з усієї України.

«В цьому році Церква по-особливому відзначає 1000-річчя преставлення князя Володимира. Це ще один привід показати, чим живе Українська Православна Церква протягом вже багатьох століть. В цей вельми складний період нашої історії хресний хід, який проходитиме 27 липня після молебню на Володимирській гірці та послідує до Києво-Печерській лаврі, засвідчить єдність нашої Церкви», – підкреслює владика.

Митрополит Антоній висловлює сподівання, що така загальноукраїнська молитва буде почута Богом, і в країні запанує довгоочікуваний мир.

«Лише мирне суспільство може думати про своє майбутнє. Коли ж навколо війна і ворожнеча, йдеться, зрозуміло, тільки про виживання. А ми повинні думати про майбутнє своєї Батьківщини, і, звичайно, Церкви, яка зберігає православні традиції та канони з того моменту, як князь Володимир хрестив Київську Русь».

Як повідомляв Центр інформації УПЦ, cім чудотворних ікон Божої Матері 27 липня о 14.00 будуть принесені на Володимирську гірку, де відбудеться молебень на честь 1000-ліття преставлення святого князя Володимира, після якого хресною ходою святині перенесуть до лаври. О 17.00 годині почнеться всенічне бдіння. 28 липня о 09.00 у Києво-Печерскій лаврі розпочнеться святкова Божественна літургії. Вклонитися чудотворним іконам можна буде 27 і 28 липня.