Предстоятель УПЦ (МП) відвідує США

20.07.2015, 10:05
Предстоятель УПЦ (МП) відвідує  США - фото 1

Предстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Онуфрій 18 липня звершив Божественну Літургію в Свято-Троїцькому чоловічому монастирі Джорданвілля штату Нью-Йорк у співслужінні Першоірарха Руської Православної Церкви за кордоном Митрополита Східно-Американського і Нью-Йоркського Іларіона та сонму архиєреїв і духовенства РПЦЗ.

УПЦ_США.jpgПредстоятель Української Православної Церкви Митрополит Київський і всієї України Онуфрій 18 липня звершив Божественну літургію в Свято-Троїцькому чоловічому монастирі Джорданвілля штату Нью-Йорк у співслужінні Першоірарха Руської Православної Церкви за кордоном Митрополита Східно-Американського і Нью-Йоркського Іларіона та сонму архиєреїв і духовенства РПЦЗ.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ, Предстоятеля у поїздці супроводжує єпископ Хотинській, вікарій Чернівецько-Буковинської єпархії Євсевій.

По завершені богослужіння Митрополит Онуфрій відслужив літію на могилі Першоієрарха Руської Православної Церкви за кордоном Митрополита Лавра.

Митрополит Лавр помер 16 березня 2008 року на 81-му році життя. Головна заслуга Митрополита – возз’єднання Руської Православної Церкви за кордоном з Московським Патріархатом.

На згадку про відвідини Свято-Троїцького монастиря Митрополит Іларіон подарував Блаженнішому Митрополиту Онуфрію білий клобук, який належав Митрополиту Лавру. В свою чергу Предстоятель Української Православної Церкви вручив у подарунок Першоєрарху РПЦ  за кордоном панагію на честь ювілею кончини святого рівноапостольного князя Володимира.

Свято-Троїцький ставропігійний чоловічий монастир в Джорданвіллі був заснований у 1930 році архімандритом Пантелеімоном. Новий етап у діяльності монастиря починається близько 1948, коли в монастир переїжджають ченці з обителі преп. Іова Почаївського. Головний храм обителі освячений на честь Святої Трійці; нижній храм на честь преподобного Іова Почаївського; цвинтарний на честь Успіння Пресвятої Богородиці, а храм на озері – на честь святих новомучеників і сповідників Церкви Руської та преподобного Іоанна Рильського. При монастирі функціонує видавництво преподобного Іова Почаївського, іконописна майстерня, Свято-Троїцька духовна семінарія та історичний музей. Головна святиня обителі – шанований список Почаївської ікони Божої Матері.