• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) повідомили програму заходів до 1000-річчя преставлення князя Володимира...

В УПЦ (МП) повідомили програму заходів до 1000-річчя преставлення князя Володимира

10.07.2015, 11:02
В УПЦ (МП) повідомили програму заходів до 1000-річчя преставлення князя Володимира - фото 1
В Українській Православній Церкві повідомили програму заходів до 1000-річчя преставлення князя Володимира, які відбудуться у Києві 27-28 липня.

Володимир.jpgВ Українській Православній Церкві повідомили програму заходів до 1000-річчя преставлення князя Володимира, які відбудуться у Києві 27-28 липня.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ, посилаючись на голову адміністративного апарату Київської Митрополії УПЦ архимандрита Віктора (Коцабу), сім чудотворних ікон Божої Матері будуть привезені до Києва, щоб віряни могли помолитися перед ними.

«27 липня о 14.00 планується проведення традиційного молебню на Володимирській гірці, який очолить Митрополит Онуфрій у співслужінні з єпископатом, чернецтвом, священством і вірянами Української Православної Церкви», – зазначає отець Віктор.

За його словами, щоб вклонитися чудотворним іконам, які одночасно прибудуть до столиці, на святковий молебень приїдуть вірні з усіх регіонів України.

«Ікони – «Касперівська», «Святогірська», «Охтирська», «Почаївська», «Зимненська», «Піщанська» та «Призри на смирення». Ці ікони спочатку будуть принесені на Володимирську гірку, а після хресної ходи – до лаври, де 27 липня о 17.00 годині почнеться всенічне бдіння», – говорить архимандрит УПЦ.

28 липня о 09.00 у Києво-Печерскій лаврі розпочнеться святкова Божественна Літургія.

«Ікони у лаврі будуть знаходитися 27-28 липня. У зв’язку зі святковою датою священноначалля нашої Церкви прийняло рішення, щоб ці святині прибули до Києва, і якомога більше людей мали можливість прикластися до них, помолитися, попросити у Господа допомоги, зокрема – миру для нашої держави», – зазначає отець Віктор.   

І додає, що 1000-річчя преставлення князя Володимира – подія, яка вважлива для всієї України, особливо для Києва.

«Тут рівноапостольний князь Володимир охрестив наших предків і поклав початок справжньому розвитку і становленню нашого народу, який став з того часу християнським», – підкреслює архімандрит УПЦ.