• Головна
  • Новини
  • Предстоятель УПЦ (МП) з афонськими монахами говорив про становище в Греції та Україні...

Предстоятель УПЦ (МП) з афонськими монахами говорив про становище в Греції та Україні

02.07.2015, 13:33
Предстоятель УПЦ (МП) з афонськими монахами говорив про становище в Греції та Україні - фото 1
1 липня Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своїй резиденції на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври прийняв єромонаха Фому зі скита святого апостола Фоми, що знаходиться на Святій Горі Афон з представниками святогірського чернецтва.

1 липня Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своїй резиденції на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври прийняв єромонаха Фому зі скита святого апостола Фоми, що знаходиться на Святій Горі Афон з представниками святогірського чернецтва.

За повідомленням офіційного сайту УПЦ (МП), Афонська братія розповіла про скитське життя на Афоні, про паломництво монастирями та святими місцями України. Єромонах Филип подарував Митрополиту свою книгу, присвячену ісихастам Святої Гори. Також гості запросили Предстоятеля відвідати їхній скит.

Як йдеться у повідомленні, у своїй розмові зі святогірськими отцями Митрополит Онуфрій торкнувся теми суспільно-політичного становища в Греції та Україні, зазначивши, що «Господь любить і грецький, і український народ, і тому посилає їм такі випробування». На завершення розмови він подякував гостям за молитву про Україну та передав благословення насельникам їх обителі.

Афон-зустрічw.jpg