• Головна
  • Новини
  • УПЦ (МП) в Одесі соромиться своєї приналежності до Московського Патріархату...

УПЦ (МП) в Одесі соромиться своєї приналежності до Московського Патріархату

29.05.2015, 14:58
УПЦ (МП) в Одесі соромиться своєї приналежності до Московського Патріархату - фото 1

У соцмережі з’явилися фото, як з інформаційних таблиць одеських храмів УПЦ (МП) зникають написи про приналежність до Московського Патріархату. Ці вказівки зникають не тільки з церков, а й з монастиря та резиденції митрополита Агафангела (Савіна), палкого прихильника політики Путіна.

У соцмережі з’явилися фото, як з інформаційних таблиць одеських храмів УПЦ (МП) зникають написи про приналежність до Московського Патріархату. Ці вказівки зникають не тільки із церков, а й з монастиря та резиденції митрополита Агафангела (Савіна), палкого прихильника політики Путіна.

Одеський громадський активіст Михайло Шелудько зафіксував та виклав на Фейсбуці фото як у 2012 році виглядала таблиця на Свято-Андріївському подвір’ї. На синьому тлі жовтими літерами у першому рядку було написано, що це Московський Патріархат, далі вказувалася назва конфесії та храму. У 2015 році таблицю поміняли. На перший погляд все ніби залишилося як і раніше – ті ж контури, кольори, символіка, розмір, однак на новому інформаційному вказівнику замовники «забули» вказати про приналежність до Московського Патріархату.

Напис «Московський Патріархат» також зник із таблиці Свято-Ільїньского монастиря Одеської єпархії.

Останніми часами, як відомо, через проросійську позицію керівництва УПЦ (МП) Україною прокотилася хвиля переходів парафій та окремих мирян з цієї Церкви до інших. На Заході України чимало вірян виявили бажання приєднатися до Київського Патріархату. В самій Одесі, як зауважив Михайло Шелудько, Московському Патріархату нічого не загрожує, проте вважатися проросійськими тепер не хочуть навіть найбільші прихильники «русского міра».

Слід зауважити, що чимало єрархів УПЦ (МП) нині відкрито заявляють, що їхня Церква є незалежною і з Московським Патріархатом її не можна ототожнювати. Проте Митрополит Онуфрій (Березовський), Предстоятель УПЦ (МП) має іншу думку. 24 травня 2015 року у день вшанування рівноапостольних Кирила і Мефодія у Москві він заявив, що УПЦ перебуває у складі Московського Патріархату, «діяльно служить Богу і своєму народу, і постійно підносить молитви про мир на нашій землі».

 10404396_1.gif-1.gif

11377273_102.gif-2.gif

10408798_104.jpg