• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) категорично заперечують передачу кримського майна Російській Церкві і готові судитися з ЗМІ...

В УПЦ (МП) категорично заперечують передачу кримського майна Російській Церкві і готові судитися з ЗМІ

11.03.2015, 13:40
В УПЦ (МП) категорично заперечують передачу кримського майна Російській Церкві і готові судитися з ЗМІ - фото 1

Єпархії Української Православної Церкви в Криму не змінювали статус і залишаються у підпорядкуванні Митрополита Київського і всієї України. Про це у своєму інтерв’ю у вівторок заявив єпископ Ірпінський Климент, голова Синодального інформаційного відділу Української Православної Церкви.

Єпархії Української Православної Церкви в Криму не змінювали статус і залишаються у підпорядкуванні Митрополита Київського і всієї України. Про це у своєму інтерв’ю у вівторок заявив єпископ Ірпінський Климент (Вечеря), голова Синодального інформаційного відділу Української Православної Церкви (МП). Про це інформує офіційний сайт УПЦ (МП).

Климент.jpg

За його словами, єпархії УПЦ(МП)  на території півострова Крим жодним чином не змінили свого статусу і знаходяться саме в такому юридичному і канонічному підпорядкуванні, в якому вони знаходились в минулий рік і у попередні роки існування УПЦ. Згідно зі статутом УПЦ (МП), повідомив владика Климент, всі єпархії, які знаходяться на території України, знаходяться в Криму, є в підпорядкуванні Митрополита Київського і є єпархіями УПЦ.

Голова Синодального інформаційного відділу УПЦ також заявив, що «те, що єпархії в Криму безпосередньо підпорядковуються Предстоятелю УПЦ, Митрополиту Онуфрію є свідченням позиції УПЦ, яка була неодноразово засвідчена і в тому числі рішеннями і зверненнями Священного Синоду про те, що Церква визначає ці єпархії як територіально і канонічно підпорядкованими УПЦ».

За його словами, прийняття статуту єпархій, що знаходяться в Криму було визначене лише канонічними документами: «Томосом про незалежність УПЦ» і «Статутом про управління УПЦ». Єпископ Ірпінський Климент також повідомив, що ніякі інші чинники не впливали на зміст того тексту, яким визначається діяльність Кримських єпархій на території анексованого сьогодні Криму.

За інформацією «Подробностей», в УПЦ (МП) їм повідомили, що «готові в суді вимагати спростування неправдивої інформації».

Як РІСУ повідомляла, 10 березня Оприлюднені документи, які свідчать про те, що в УПЦ (МП)  юридично визнали анексований Крим частиною РФ, передавши усе майно кримських єпархій на баланс Російської Православної Церкви. На основі саме цього документу був зроблений 8 березня сюжет ТСН.Тиждень.