УПЦ (МП) посилила вимоги до посту

23.02.2015, 11:02
УПЦ (МП) посилила вимоги до посту - фото 1
Предстоятель УПЦ (МП) Онуфрій (Березовський) видав розпорядження для духовенства, чернецтва та мирян щодо посилення вимог до Великого Посту.

383948334.gif-f.gifПредстоятель УПЦ (МП) Онуфрій (Березовський) видав розпорядження для духовенства, чернецтва та мирян щодо посилення вимог до Великого Посту.

«Розпочався Великий піст — час для посилених молитов, справ милосердя та духовних подвигів. Піст і молитва — це духовна зброя проти гріха, вони зміцнюють нашу віру, приносять мир у наші душі та з’єднують із Богом», - йдеться у документі, розміщеному на офіційному сайті УПЦ (МП).

«Зважаючи на складну cуспільно-політичну ситуацію в Україні, задля відновлення миру в нашій Батьківщині та збереження цілісності нашої Держави, благословляється духовенству, чернецтву та мирянам Української Православної Церкви щоп’ятниці Великого посту посилити піст (по можливості з повним обмеженням у їжі, окрім хліба й води до заходу сонця), а також прочитувати протягом дня по 12 молитов «Отче наш» із земними поклонами та 12 молитов «Богородице Діво» із земними поклонами», - закликає Митрополит УПЦ (МП).