• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) молилися за усіх загиблих на Майдані Незалежності...

В УПЦ (МП) молилися за усіх загиблих на Майдані Незалежності

21.02.2015, 20:28
В УПЦ (МП) молилися за усіх загиблих на Майдані Незалежності - фото 1

21 лютого у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Предстоятель Української Православної Церкви (МП) Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив заупокійну літію в пам’ять тих, хто загинув рік тому на Майдані Незалежності.

IMG_2632-300x199.jpg21 лютого у Трапезному храмі преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Предстоятель Української Православної Церкви (МП) Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив заупокійну літію в пам’ять тих, хто загинув рік тому на Майдані Незалежності, а також усіх, хто загинув в Україні протягом минулого року внаслідок терактів та військових дій.

«Духовний обов’язок любові і співчуття зібрав нас сьогодні у Києві, в серці Православ’я на українській землі – святій Києво-Печерській Лаврі, щоб помолитися Богу за тих синів і дочок Батьківщини, життя яких трагічно перервалося внаслідок жорстокого суспільного конфлікту, відлік якого розпочався рік тому, — звернувся до всіх присутніх Глава УПЦ (МП). — Ми молимось, щоб Господь упокоїв їхні душі в оселях праведних; ця сотня стала початком цілого моря жертв на Донбасі. Кров наших братів і сестер волає до неба за мир у нашій державі».

Предстоятель УПЦ (МП) закликав усіх вірних під час Великого Посту щодня творити справи милосердя в пам’ять про братів і сестер, життя яких перервали кулі і снаряди. Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП).