• Головна
  • Новини
  • Предстоятель УПЦ (МП) у Могилів-Подільській єпархії відвідав один із найдавніших монастирів України та козацьку церкву...

Предстоятель УПЦ (МП) у Могилів-Подільській єпархії відвідав один із найдавніших монастирів України та козацьку церкву

28.10.2014, 15:04

Митрополит Київський і всієї України Онуфрій 26 жовтня здійснив дводенний візит до Могилів-Подільської єпархії УПЦ (МП). Першоєрарх відвідав Лядівський Усікновенський скельний монастир Могилів-Подільської єпархії та молився на вечірньому богослужінні у храмі на честь ікони Божої Матері “Відрада і втіха”.

Митрополит Київський і всієї України Онуфрій 26 жовтня здійснив дводенний візит до Могилів-Подільської єпархії УПЦ (МП).  Першоєрарх відвідав Лядівський Усікновенський скельний монастир Могилів-Подільської єпархії та  молився на вечірньому богослужінні у храмі на честь ікони Божої Матері “Відрада і втіха”.

Як сказано у повідомленні прес-служби УПЦ (МП), храм, як і весь монастир, відновлено в афонському стилі, на богослужінні використовуються тільки свічі – така древня традиція, разом із усамітненим розташуванням обителі над Дністром, надихають на особливу проникливу молитву та духовну радість.

Лядівський Усікновенський скельний чоловічий монастир – один із найдавніших в Україні. Заснований він у 1013 році начальником руського чернецтва преподобним Антонієм Печерським на його шляху зі святої гори Афон до Києва. Історики називають Лядовську обитель дивним пам’ятником загадкового минулого, і відзначають його духовну і культурну значимість протягом більш ніж 1000-річної історії Православ’я на нашій землі.  В народі Лядівський монастир вже давно отримав назву «Подільського Афону».

27 жовтня Митрополит Київський і всієї України Онуфрій  звершив Божественну літургію в Свято-Параскевинському  храмі в селі Немія Могилів-Подільської єпархії. Після богослужіння відбувся Хресний хід довкола храму.

Козацька церква св. Параскеви – пам’ятка подільського дерев’яного зодчества. Є одним з найдревніших на Поділлі (побудований в 1775 році). Він виконаний з дуба та ясена в стилі українського бароко.  Церкву відвідували Тарас  Шевченко,  Олександр Пушкін, Ференц Ліст та ін. Не закривалась у радянський час і зберегла православні традиції, примножуючи їх у наш непростий час. Про це повідомляє прес-служба УПЦ (МП).