• Головна
  • Новини
  • У Києво-Печерській Лаврі відкрилися XIV Міжнародні Успенські читання...

У Києво-Печерській Лаврі відкрилися XIV Міжнародні Успенські читання

22.09.2014, 09:21
У Києво-Печерській Лаврі відкрилися XIV Міжнародні Успенські читання - фото 1
21 вересня в Актовій залі Святої Успенської Києво-Печерської Лаври відкрилися XIV Міжнародні Успенські читання на тему «Спілкування-communio-koinonia: витоки, шляхи осмислення і втілення».

21 вересня в Актовій залі  Святої Успенської Києво-Печерської Лаври відкрилися  XIV Міжнародні Успенські читання на тему «Спілкування-communio-koinonia: витоки, шляхи осмислення і втілення».

Успенські_читання.jpg

Відкриваючи цьогорічні Успенські читання, організатор форуму, директор видавництва «Дух і літера» Костянтин Сігов підкреслив  велику роль спочилого Митрополита Володимира у створенні та розвитку  конференції.

У вступній частині Читань єпископ Ірпінський Климент оголосив присутнім вітальне слово Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

На конференції, яка триватиме до 24 вересня, виступають відомі богослови, філософи, вчені, культурологи – як вітчизняні, так і зарубіжні. Зокрема, впродовж чотирьох днів роботи форуму прозвучать доповіді: архимандрита Кирила (Говоруна) (Єльський університет, США), Анн-Марі Пельтьє (Париж), Сергія Хоружого (Москва), свящ. Франческо Браскі (Мілан), диякона Василя (Карла Християна) Фельмі (Німеччина), брата Адальберто Майнарді (монастир Бозе, Італія), ігумена Арсенія (Соколова) (Бейрут), брата Рішара (спільнота Тезе, Франція), Марека Кіта (Краків), свящ. Володимира Зелінського (Італія), свящ. Фйоренцо Еміліо Реаті (Італія), Адріано делл ‘Аста (Мілан), Єлени Глазової (США), Олександра Філоненка (Харків) та ін.

У рамках Читань відбудеться презентація книг, що нещодавно вийшли у видавництві «Дух і літера» – праці видатного богослова-біблеїста Анн-Марі Пельтьє «Біблійні читання: біля витоків європейської культури» та збірника минулих Успенських читань «Передання і переклад». Про це інформує прес-служба УПЦ (МП).