• Головна
  • Новини
  • Священнослужителі УПЦ (МП) в Італії розповіли, як помагають постраждалим від війни на сході України...

Священнослужителі УПЦ (МП) в Італії розповіли, як помагають постраждалим від війни на сході України

11.09.2014, 10:35
Священнослужителі УПЦ (МП) в Італії розповіли, як помагають постраждалим від війни на сході України - фото 1
З 2 по 5 вересня в Італії (монастир Бозе) відбулася Міжнародна науково-богословська конференція з православної духовності «Блаженні миротворці».

З 2 по 5 вересня в Італії (монастир Бозе) відбулася Міжнародна науково-богословська конференція з православної духовності «Блаженні миротворці».

З благословення Глави УПЦ (МП) Митрополита Онуфрія участь у ній взяв єпископ Макарівський Іларій, голова Комітету з біоетики та етичних питань при Священному Синоді УПЦ.

За повідомленням «Православія в Україні», у форумі взяли участь провідні богослови та науковці, представники усіх Помісних Православних Церков.

Італія_конференція.jpg

Священнослужителі УПЦ (МП) взяли участь у дискусіях, розповідали про ситуацію в Україні, зазначали, як важливо зараз усім молитися за мир у державі.

Особливу увагу вони зосередили на тому, яка допомога надається Православною Церквою сім’ям, що постраждали в результаті бойових дій на Сході нашої держави, військовослужбовцям та всім нужденним.

4 вересня в рамках проведення конференції єпископ Іларій відвідав місто Турин, де в кафедральному соборі помолився перед святою Плащаницею Спасителя.

Було вознесено особливу молитву за Українську Православну Церкву, за державу Україну та її народ.

Цього ж дня в Бозе єпископ Іларій взяв участь у літії за українцями, які 100 років тому загинули у концентраційному таборі Талергоф (Австрія), та за загиблими на Сході України.

Літію очолив єпископ Львівський і Галицький Філарет, що також був учасником конференції.