Предстоятеля УПЦ (МП) не змогли вибрати в першому турі

13.08.2014, 16:00
За результатами першого туру виборів Предстоятеля УПЦ (МП) жоден з кандидатів не набирає більшість (38) голосів. Про це повідомляє джерело LB.ua в церковних колах.

За результатами першого туру виборів Предстоятеля УПЦ (МП) жоден з кандидатів не набирає більшість (38) голосів. Про це повідомляє джерело LB.ua в церковних колах.

Як повідомив співрозмовник, після таємного голосування 36 голосів отримав Митрополит Буковинський і Чернівецький Онуфрій, 24 - керуючий справами Церкви, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

9 голосів у митрополита Вінницького і Барського Симеона (Володимира Шостацького) і 3 ¬ у намісника Києво-Печерської Лаври митрополита Павла (Лебедя).

Нагадаємо, на виборах Предстоятеля присутні 74 архиєреї. Голосування - таємне і пройде в два тури, після першого туру залишаться три кандидата. Якщо у другому турі два кандидати наберуть рівну кількість голосів, кинуть жереб.

Інтронізація новообраного митрополита планується 17 серпня в Києво-Печерській лаврі.

За оцінками експертів, серед претендентів на пост глави УПЦ (МП) - кілька імен. Найчастіше називають Митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія, який з лютого є Місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри.

Недавно з'явилася кандидатура митрополита Вінницького і Барського Симеона, якого вважають близьким до президента Петру Порошенко.

Серед кандидатів називають також митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона і митрополита Бориспільського та Броварського Антонія, хоча їх вважають занадто проросійськими. Ще один кандидат - намісник Києво-Печерської лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.