• Головна
  • Новини
  • У Вінницькій єпархії УПЦ (МП) збирають кошти для української армії, яку так не любить Російська Православна Церква...

У Вінницькій єпархії УПЦ (МП) збирають кошти для української армії, яку так не любить Російська Православна Церква

04.08.2014, 09:21
У Вінницькій єпархії УПЦ (МП) збирають кошти для української армії, яку так не любить Російська Православна Церква - фото 1
Допомога українській армії та мирному населенню на сході України стала головним питанням, яке розглядалося на черговому засіданні єпархіальної ради УПЦ (МП), що проходила 30 липня у м. Вінниці під головуванням митрополита Вінницького і Барського Симеона.

Вінницяw.gifДопомога українській армії та мирному населенню на сході України стала головним питанням, яке розглядалося на черговому засіданні єпархіальної ради УПЦ (МП), що проходила 30 липня у м. Вінниці під головуванням митрополита Вінницького і Барського Симеона.

29 та 30 липня з благословення митрополита Симеона в усіх храмах єпархії були відправлені панахиди за загиблими воїнами української армії та усіма невинно убитими на сході України.

Після молитви владика розглянув рапорти благочинних про збір коштів на потреби армії та допомогу мирному населенню Луганської та Донецької областей. Згідно з рапортами,  протягом липня у єпархії було зібрано 50 тисяч гривень на потреби армії та стільки ж коштів на гуманітарну допомогу біженцям і постраждалим у зоні АТО.

Митрополит Симеон передав подяку священнослужителям та мирянам, котрі відгукуються на потреби української армії. Владика вкотре нагадав священикам і просив передати усім мирянам, що наші воїни захищають свою землю, що є священним обов’язком кожного громадянина, а тим паче християнина, заповіданим Самим Господом Ісусом Христом. Владика наголосив, що допомагаючи солдатам, які боронять від ворога свій народ і свою землю,прості миряни не лише вносять свою посильну лепту, але й самі у певній мірі долучаються до їхнього подвигу.

З благословення митрополита Симеона збір коштів на потреби українського війська і на гуманітарну допомогу мирним жителям у Вінницькій єпархії буде продовжено. Кошті, зібрані протягом липня, найближчим часом будуть передані за призначенням – у спеціальні фонди або на закупівлю необхідних засобів захисту, медикаментів, продуктів тощо. АПро це повідомляє прес-служба Вінницької єпархії УПЦ (МП).