• Головна
  • Новини
  • У Києво-Печерській Лаврі відбулась урочиста Літургія в честь Дня Хрещення Русі...

У Києво-Печерській Лаврі відбулась урочиста Літургія в честь Дня Хрещення Русі

28.07.2014, 12:15
У Києво-Печерській Лаврі відбулась урочиста Літургія в честь Дня Хрещення Русі - фото 1
Сьогодні зранку, 28 липня, в Успенському соборі на території Києво-Печерської Лаври відбулась урочиста Літургія на честь відзначення 1026-річчя Хрещення Русі-України.

exklusiv.gifСьогодні зранку, 28 липня, в Успенському соборі на території Києво-Печерської Лаври відбулась урочиста Літургія на честь відзначення 1026-річчя Хрещення Русі-України.

Цього року християнська спільнота України відзначає 1026-ліття Хрещення Русі. На Літургію на території Лаври прибули паломники з багатьох міст країни, не зважаючи на важку ситуацію у країні.

Хрещення_Київ_1.jpg

Богослужіння очолив Місцеблюститель Київської митрополичої кафедри. Йому співслужили: намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, собор єпископів Української Православної Церкви та духовенство Київської єпархії.

Під час Богослужінням молилися за мир в Україні, а також за упокій душі Митрополита Володимира. Духовенство та миряни Хресною ходою пройшли до місця поховання Митрополита Володимира. Там була відслужена заупокійна літія.

Київ_Хрещення.jpg

Нагадаємо, що сьогодні також відбудуться урочистості в УПЦ КП, а саме божественна Літургія у Володимирському соборі о 9:00 та хресна хода, яка почнеться приблизно о 12:00. Потім віряни рушать до Володимирської гірки, де духовенство проведе молебень на честь свята.