• Головна
  • Новини
  • У Святогірській лаврі запевняють, що не переховують бойовиків...

У Святогірській лаврі запевняють, що не переховують бойовиків

14.07.2014, 12:52
У Святогірській лаврі запевняють, що не переховують бойовиків - фото 1
Архиєпископ Арсеній теж додав, що двері лаври відкриті лише для біженців із зони АТО, яких на території монастиря зараз знаходиться 470.

Лавра.jpgІнформація у низці ЗМІ про те, що на території Святогірської лаври переховуються бойовики, не відповідає дійсності. Про це заявив кореспонденту Укрінформу під час зустрічі з журналістами намісник Святогірської лаври архиєпископ Арсеній.

"В одному із сюжетів ТСН на каналі "1+1" пройшла інформація, що на території лаври відкрито госпіталь для бойовиків і вертолітний майданчик, на дзвіницях нібито засіли снайпери, а в підвалах ми тримаємо добро Януковича. До речі, екс-президент у нас жодного разу не був. В цілому інформація огульна і неправдива", - зазначив владика.

За його словами, ченці лаври щодня моляться за мир в Україні.

"Для всіх 120 ченців лаври є дві головні заповіді: люби Бога і люби ближнього свого. В останні півроку у серцях багатьох людей поселилася ненависть, вони забули про те, що людина народжується для того, щоб знайти друзів, а не ворогів. Ми сподіваємося молитвою надоумити заблукалих", - зазначив намісник лаври.

Архиєпископ Арсеній теж додав, що двері лаври відкриті лише для біженців із зони АТО, яких на території монастиря зараз знаходиться 470.