• Головна
  • Новини
  • Створено оргкомітет установчих зборів Всеукраїнського Православного Братства «За єдину Православну Церкву в Україні»...

Створено оргкомітет установчих зборів Всеукраїнського Православного Братства «За єдину Православну Церкву в Україні»

19.03.2014, 09:16
Створено оргкомітет установчих зборів Всеукраїнського Православного Братства «За єдину Православну Церкву в Україні» - фото 1
Створено 18 березня 2014 року в м. Ужгороді, за участі представників духовенства, науковців-богословів і мирян Української Православної Церкви (Московського Патріархату), депутатів місцевих рад та народних депутатів України, Українського козацтва та громадськості.

kupola.jpg18 березня 2014 року в м. Ужгороді, за участі представників духовенства, науковців-богословів і мирян Української Православної Церкви (Московського Патріархату), депутатів місцевих рад та народних депутатів України, Українського козацтва та громадськості, які сповідують православну віру, відбулося зібрання ініціативної групи зі створення Всеукраїнської громадської організації Православне Братство «За єдину Православну Церкву в Україні».

За результатами засідання було одноголосно створено організаційний комітет з підготовки та проведення установчих зборів Всеукраїнського Православного Братства «За єдину Православну Церкву в Україні» до складу якого включено православних представників УПЦ (МП)  з різних регіонів України та Автономної Республіки Крим.

Головою організаційного комітету обрано архимандрита Віктора (Бедя), ректора Ужгородської української богословської академії імені святих Кирила і Мефодія та Карпатського університету імені Августина Волошина, президента Міжнародної академії богословських наук та секретарем – протоієрея Ігоря Ковальчука, керівника прес-служби УУБА-КаУ.

Учасники зібрання доручили голові організаційного комітету не пізніше 5 квітня провести розширене засідання оргкомітету, на якому вирішити питання дати, місця та представництва проведення установчих зборів Всеукраїнського Православного Братства «За єдину Православну Церкву в Україні». Про це інформує Прес-служба УУБА-КаУ.