• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) обрано місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри...

В УПЦ (МП) обрано місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри

24.02.2014, 15:00
В УПЦ (МП)  обрано місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри - фото 1
У зв'язку з медично засвідченою неможливістю для Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира здійснювати виконання обов'язків Предстоятеля Української Православної Церкви.

Berezovskiy.jpgЯк повідомили щойно РІСУ в Синодальному інформаційному відділі УПЦ (МП), 24 лютого 2014 року в Києві відбулося засідання Синоду Української Православної Церкви. Головував на засіданні, відповідно до Статуту Української Православної Церкви, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, найстарший за хіротонією постійний член Синоду.

Як сказано в повідомленні, "у зв'язку з медично засвідченою неможливістю для Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира здійснювати виконання обов'язків Предстоятеля Української Православної Церкви, в чому члени Синоду особисто переконалися, відвідавши Його Блаженство в лікарні, Синод прийняв рішення про необхідність обрання місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри".

Відповідно до норм Статуту Української Православної Церкви (МП) таємним голосуванням на посаду місцеблюстителя обраний митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій.

У телефонній розмові після обрання Патріарх Московський і всієї Русі Кирил побажав митрополиту Онуфрію успіхів.