• Головна
  • Новини
  • Митрополит Павло (Лебідь) прокляв священика, який розкритикував його за улесливість перед Януковчем...

Митрополит Павло (Лебідь) прокляв священика, який розкритикував його за улесливість перед Януковчем

28.01.2014, 10:20
Митрополит Павло (Лебідь) прокляв священика, який розкритикував його за улесливість перед Януковчем - фото 1
Так намісник Києво-Печерської Лаври, владика Павло (Лебідь) відреагував на коментар священика не робити гучні заяви від імені усієї Церкви щодо підтримки Віктора Януковича.

Лебедь.jpgНамісник Києво-Печерської Лаври, владика Павло (Лебідь) відреагував на коментар священика не робити гучні заяви від імені усієї Церкви щодо підтримки Віктора Януковича.

"Владика Павло відповів у своєму дусі - він зателефонував до мене, обливав брудом, погрожував, а на кінець - прокляв. Бог йому суддя, на альтернативно обдарованих не можна ображатися", - розповів Gazeta.ua прес-секретар Володимир-Волинської єпархії УПЦ (МП) Віктор Мартиненко. Це він прокоментував у соцмережі Facebook порівняння президента України Віктора Януковича із Ісусом Христом.

"Власне це не була заява — це була щира та емоційна реакція на кощунство, висловлена у колі друзів - на власній сторінці у соцмережі. Бо це справді наболіло. Наші священики постійно мусять виправдовуватися за слова та дії цього ієрарха. А це блюзнірство перевершило все. Я і гадки не мав, що моя душевна репліка набуде такого резонансу, але сім тисяч лайків, сотні репостів свідчать, що так думаю не лише я ", - говорить отець Віктор.

За його словами, набагато приємнішою за реакцію владики Павла стала реакція сотень людей - священиків та мирян:

"За два дні я отримав більше як 300 повідомлень, дзвінків. Священики, навіть кілька архієреїв, миряни, сотні незнайомих людей - дякують, підтримують. Ти сказав те, що усі подумали - кажуть. Я хочу засвідчити: у нашій Церкві більшість достойних людей. Владики, священики - це труженики, вони з народом. А часто судять усіх по деяких скандальних фігурах", - говорить священик.

За словами Віктора Мартиненка, ситуацію в країні, потрібно вирішувати мирним шляхом:

"У країні зараз - біда. Спасе Україну тільки Господь. Ми усі молимося. Ми - люди і повинні вирішувати мирно. Сила, кров, зло - породжують ще більше зло. Влада довела людей до відчаю - на ній кров".