• Головна
  • Новини
  • Керуючий справами УПЦ (МП) взяв участь у роботі комісії Міжсоборної присутності...

Керуючий справами УПЦ (МП) взяв участь у роботі комісії Міжсоборної присутності

29.11.2013, 09:37
Керуючий справами УПЦ (МП) взяв участь у роботі комісії Міжсоборної присутності - фото 1
Головним пунктом порядку денного засідання комісії була презентація Освітньої концепції Російської Православної Церкви.

В актовому залі Російського православного університету в Москві 27 листопада відбулося чергове засідання комісії Міжсоборної присутності з питань духовної освіти та релігійної просвіти.

Очолили засідання комісії її співголови:  керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та голова Синодального відділу релігійної освіти і катехізації РПЦ митрополит Ростовський і Новочеркаський Меркурій.

Міжсоборова_присутність.jpg
У засіданні також взяв участь проректор Київської духовної академії з науково-богословської роботи В. В. Бурега, який є секретарем комісії Міжсоборної присутності з питань духовної освіти та релігійної просвіти.

На початку засідання митрополит Антоній звернувся до присутніх зі словами привітання, а також коротко розповів про реформування системи духовної освіти Української Православної Церкви на сучасному етапі.

Головним пунктом порядку денного засідання комісії була презентація Освітньої концепції Російської Православної Церкви. Потім учасники засідання обговорили теми про взаємин релігійної і світської освіти, про вироблення заходів щодо більш ефективного використання в Церкві священнослужителів, що володіють фундаментальною богословської підготовкою і про роль мирян в області релігійної освіти.

За підсумками обговорення було прийнято рішення про створення робочої групи з вивчення цих тем.

За рішенням комісії до складу зазначеної робочої групи від Київської духовної академії були включені: голова Учбового комітету при Священному Синоді УПЦ єпископ Ірпінський Климент, перший проректор Київської духовної академії протоієрей Сергій Ющик, старший помічник ректора з навчально-методичної роботи архімандрит Сильвестр (Стойчев) і викладач В. Л. Хромець. Про це повідомляє прес-служба УПЦ (МП).