• Головна
  • Новини
  • Митрополит Володимир зустрівся з Послом Італійської Республіки в Україні...

Митрополит Володимир зустрівся з Послом Італійської Республіки в Україні

17.10.2013, 09:19
Митрополит Володимир зустрівся з Послом Італійської Республіки в Україні - фото 1
Митрополит Київський і всієї України Володимир 16 жовтня у своїй резиденції у Свято-Пантелеїмонівському монастирі в Феофанії прийняв Надзвичайного і Повноважного Посла Італійської Республіки в Україні пана Фабріціо Романо.

Володимир,_посол.JPGМитрополит Київський і всієї України Володимир 16 жовтня  у своїй резиденції у Свято-Пантелеїмонівському монастирі в Феофанії прийняв Надзвичайного і Повноважного Посла Італійської Республіки в Україні пана Фабріціо Романо.

У зустрічі також взяв участь Керуючий справами Української Православної Церкви митрополит Бориспільський і Броварський Антоній та секретар Відділу зовнішніх церковних зв’язків протоієрей Миколай Данилевич.

Митрополит Володимир відзначив, що між Українською Православною Церквою та Посольством Італії в Києві вже давно встановилися теплі стосунки. Предстоятель подякував пану Послу за сприяння в оформленні віз православним священнослужителям та паломникам, що періодично відвідують Італію.


В свою чергу Посол Італії поділився своїми враженнями від України і підкреслив, що йому приємно і цікаво працювати в нашій країні. Дипломат розповів про діяльність італійського Посольства в гуманітарній сфері.


Торкнувшись теми української присутності в Італії, дипломат повідомив, що православна спільнота є найбільшою за кількістю віруючих в Італії після католицької, що обумовлено великою кількістю українців, які складають чи не найбільшу православну діаспору в цій країні, а також православним християнам інших національностей, що проживають і працюють в Італії.

Бесіда пройшла в теплій атмосфері. На завершення зустрічі сторони обмінялись подарунками, інформує Офіційний сайт УПЦ.