• Головна
  • Новини
  • Митрополит Володимир відвідав Одеську єпархію та нагородив Митрополита Агафангела...

Митрополит Володимир відвідав Одеську єпархію та нагородив Митрополита Агафангела

02.09.2013, 09:30
Митрополит Володимир відвідав Одеську єпархію та нагородив Митрополита Агафангела - фото 1
Мета візиту – участь в урочистостях з нагоди 75-річчя від дня народження митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, інформує офіційний сайт УПЦ (МП).

Одеса.jpg31 серпня Митрополит Київський і всієї України Володимир з архипастирським візитом прибув до Одеської єпархії. Мета візиту – участь в урочистостях з нагоди 75-річчя від дня народження митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, інформує офіційний сайт УПЦ (МП).

Митрополит відвідав Свято-Успенський храм, де помолився біля святинь. 1 вересня Митрополит Володимир очолив Божественну Літургію в Спасо-Преображенському Одеському кафедральному соборі з нагоди 75-річчя керуючого Одеською єпархією митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела.

За заслуги перед Церквою та у зв’язку з ювілеєм Митрополит Володимир удостоїв владику Агафангела Відзнаки Предстоятеля Української Православної Церкви.

Наприкінці богослужіння, був відслужений святковий молебень, а потім Блаженніший Володимир звернувся зі словами привітання до владики-ювіляра.

Предстоятель УПЦ підкреслив, що митрополит Агафангел несе вже більше двадцяти років нелегке архипастирське служіння на Одеській кафедрі, і за цей період проявив себе чудовим храмобудівничим, який прикрасив Одесу прекрасними монастирями, соборами, храмами, дзвіницями.

Після Літургії був звершений Хресний хід, під час якого Митрополит Володимир освятив пам'ятник святителю Інокентію (Борисову).

У той же день Блаженніший Митрополит Володимир взяв участь в урочистій академії, присвяченій 75-річчю митрополита Агафангела, яка відбулася  в Одеському національному академічному театрі опери та балету.