• Головна
  • Новини
  • В УПЦ (МП) пояснили, чому не коментують інцидент із викраденням монахинь...

В УПЦ (МП) пояснили, чому не коментують інцидент із викраденням монахинь

19.07.2013, 16:24
В УПЦ (МП) пояснили, чому не коментують інцидент із викраденням монахинь - фото 1
Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) протоєрей Георгій Коваленко вважає, що інцидент з викраденням двох монашок з лаври – таємниця за сімома замками і те, що там трапилося насправді ніхто достеменно не знає.

Kovlenko.jpgexklusiv.gifГолова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) протоєрей Георгій Коваленко вважає, що інцидент з викраденням двох монашок з лаври – таємниця за сімома замками і те, що там трапилося насправді ніхто достеменно не знає.

Про це він повідомив під час веб-конференції на РІСУ, відповідаючи на питання: Що сталося з архиєпископом Олександром (Драбинком)?

«Думаю розповісти що трапилося поки не може ніхто, бо про те, що ж відбулося і відбувається насправді можна лише здогадуватися. У Церкви немає (і я переконаний, що вони не потрібні) своїх спецслужб і органів розслідування», - сказав протоєрей.

За його словами, Церква очікує офіційних результатів слідства, яке ведуть правоохоронці.

«Ми терпляче чекаємо офіційної інформації від офіційних органів. А коментувати плітки і чутки, що вкидаються через "зливні бачки" в інтернеті, вважаємо не пошуком правди, а відходом від реальності», - зауважив священнослужитель.

Голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ (МП) також сказав, що сам читає новини лише з надійних, незаангажованих видань, яким довіряє.

«Давайте почекаємо завершення слідства. Все може в черговий раз виявитися не так, як це описують "всезнаючі" і "всерозуміючі" навколоцерковні і нецерковні псевдо аналітики», - зазначив протоєрей Георгій Коваленко.