Митрополит Володимир відвідав Одеську єпархію

13.07.2013, 11:06
Митрополит Володимир відвідав Одеську єпархію - фото 1
Митрополита супроводжував керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський Антоній.

Одеса.jpgМитрополит Київський і всієї України  Володимир 11 липня з архипастирським візитом прибув до Одеської єпархії. 

У аеропорту міста Одеси Предстоятеля зустрів митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, вікарій Одеської єпархії єпископ Овідіопольський Аркадій, духовенство та віруючі.

Митрополита супроводжував керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський Антоній.

У своєму виступі перед журналістами Митрополит зазначив, що дуже радий прибути до богоспасаємого міста Одеси на запрошення митрополита Агафангела, щоб у цьому рідному для нього місці, де він прийняв чернечий постриг, помолитися перед чудотворною Касперівською іконою Божої Матері.

Після зустрічі  Архіпастир відвідав Свято-Успенський одеський чоловічий монастир, де помолився передковчегом зі стопою святого апостола Андрія Первозванного, чудотворною іконою Божої Матері «Годувальниця» та іншими святинями.

Митрополит Володимир також відвідав братський цвинтар, де відправив заупокійну літію біля могил свого духівника - митрополита Бориса (Віка) та спочилого духівника обителісхиархімандрита Іони (Ігнатенка).

12 липня Митрополит Володимир очолив урочистості з нагоди святкування чудотворної Касперівської ікони Божої Матері та звершив Літургію у Свято-Успенському Одеському кафедральному соборі. Про це інформує офіційний сайт УПЦ (МП).