• Головна
  • Новини
  • Митрополит Володимир молитовно відзначив 47-у річницю своєї архиєрейської хіротонії...

Митрополит Володимир молитовно відзначив 47-у річницю своєї архиєрейської хіротонії

10.07.2013, 10:11
Митрополит Володимир молитовно відзначив 47-у річницю своєї архиєрейської хіротонії - фото 1
Цього дня Митрополит Володимир звершив Літургію у соборному храмі Свято-Пантелеімонівського жіночого монастиря у Феофанії.

Хіротонія.jpg9 липня, у день святкування Тихвінської ікони Божої Матері, предстоятель Української православної церкви Митрополит Київський і всієї України Володимир відзначив 47-річчя своєї архієрейської хіротонії, повідомляє сайт УПЦ.

Цього дня Митрополит Володимир звершив Літургію у соборному храмі Свято-Пантелеімонівського жіночого монастиря у Феофанії.

Йому співслужили єрархи Української Православної Церкви та духовенство Київської єпархії УПЦ (МП).

Наприкінці богослужіння керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський Антоній від імені єпископату, духовенства та віруючих привітав Митрополита з черговою річницею архиєрейської хіротонії.

23 червня 1966 р. Патріарх Московський і всієї Русі Алексій I та Синод Російської Православної Церкви визначили архимандритові Володимиру (Сабодану) бути єпископом Звенигородським, вікарієм Московської єпархії, з дорученням виконувати обов’язки представника Руської православної церкви у Всесвітній Раді Церков.

9 липня 1966 р., у день святкування Тихвінської ікони Божої Матері, в Успенському соборі Троїце-Сергієвої лаври митрополит Крутицький і Коломенський Пимен (Ізвєков), згодом Патріарх Московський і всієї Русі, очолив архиєрейську хіротонію архимандрита Володимира (Сабодана).